Tuesday, August 11, 2009

Hari nih aku "down"..


Dear Beautiful readers,

Alhamdulillah, I am almost fully recovered from batuk & flu. Memang musim kut skrang nih, tgk luar tingkap pun...asyik hazy ja.

Anyway, aku rasa down lagik. Ntah laa..nak kata pikir2 sangat, tak jugak. Nak kata tak pikir pun, ada gak tetiba je benda nih dtg ngan sendiri.

I think I have tried my best. Being in this department still makes me feel that I am the worst, aku nak ckp apa2 pun (especially to my fellow subordinates) I really have to carefully construct my sentences. Mcm tadi, since aku dah kena ganti my other colleague (she just moved to another "subsidiary") i.e. i have to take over her section (another new challenge). There's a new lady coming to replace me and yeah, it looks like she "received" different kind of treatment. Aku tak kisah, i am happy for her (we have mutual friends, adik dia pun budak batch aku masa study dulu).

Yang aku terkilan, anak2 buah aku still macam tak puas hati. Ada je benda yg they think that I have done wrong. Aku serba salah. Siap aku ternampak satu email from one of my problematic staff sent to my future staff saying "korang ambik laa boss lama kami yang &!!&*%^&())(*)##***^, kami dah dpt boss baru" (something like that...)

I am quite sad about this, although ada a few friends said that I have to "persetankan" semua nih.

But me being me...i am not that satisfied because aku tak pasti apa salah aku.

Aku pening. Aku terasa dipinggirkan. Aku ingat, kat office bleh ler buat cam family (ye laa, being far away from family and not having many friends) My other two subordinates yang spoilt brat nih pun...ermm..ntah laa. Ikutkan hati aku rasa nak "lempang" gak...tapi aku berangan je, aku tetap sabar and I know...aku takkan sampai ke tahap kejam camtuh.

Nih memang betul cabaran kat aku. Aku betul2 diuji. Ujian kaw2 jugak laa..memang cabaran.

Aku kdg2 tak penah rasa down camnih. Tak tahu lagi mcm mana aku nak pen down all these stories..

Tuhan saja yang tahu...

P/S; Bak kata Sha, Tuhan akan menguji kita setakat kemampuan kita.

4 comments:

Pena Anak Penis said...

alala.. syian my darcy.. rasa2 cam nak lempang staff u tu, ajak i sekali.. bolehlah kita lempang diorang berganti-ganti..

Reez said...

Kita takkan perfect pada mata orang... Just valued your self, than u know who u r... do not too concern what people though about u... thise thing make u crazy... live for your self la dear...

Anonymous said...

I have been reading yr entry and if I may say ....At times you got to put yr foot down.Show them who's the boss!

Banyak kali dah you give "face" kat diorang nie...tuuulah yg naik kepala.kepala mana yg naik tak tahulah...mana boleh asyik bersabar dan berdoa jer kalau kita sendiri tidak ubah cara kita berdepan dengan mereka. Being patient has it disadvantages too..Otherwise in the new units you will face the same thing over and over again...Do you want that?

aman.

DarcyDiaries said...

Hi all,

Thanks so much for the support. But if u know the truth, i think korang pun bleh jadik mental! :-(