Monday, April 20, 2009

Telek Tarikh Lahir..

Dear Beautiful readers,

One of my girlfriends did ask me one fine day..

A: Eh...when is your bday?
Me: 11th Sept 1978
A: What a date! ;-)
Me: Kalau tak ingat jugak tak tau ahh..
A: Jap...I want to telek nasib u..

And here are the results:

Pelakon-Golongan ini mempunyai kebolehan untuk menghiburkan orang lain.Mereka sangat penyayang dan pemurah.Dengan daya tarikan yang ada, mereka tidak mempunyai masalah untuk berkawan dengan sesiapa jua dan pada mereka tiada sesiapapun yang dianggap asing kepada mereka.Mereka mempunyai personaliti yang pelbagai sehingga menyukarkan orang sekeliling mereka untuk memahami mereka.Mereka umpama binatang sumpah-sumpah yang boleh berubah dan menyesuaikan diri mengikut persekitaran.Mereka mempunyai nasib yang sangat baik tetapi juga boleh menderita akibat terlalu bergantung kepada nasib dan perasaan (mood). Untuk berjaya golongan ini perlu membina landasan kasih sayang.

Another one...
Bulan kelahiran Islam anda adalah pada 8 Syawal 1398 Hijrah iaitu jatuh pada hari Isnin.
Maksud : Diambil daripada perkataan yang membawa maksud, apabila unta betina bunting. Ketika nama bulan ini diberikan, lazimnya unta betina bunting pada ketika itu.
Sifat : Mempunyai perwatakan dan hati yang keras. Anda tidak suka dikalahkan oleh orang lain. Hal ini membahayakan hidup anda. Oleh itu, ibu bapa anda perlu mendidik anda dengan betul bagi menghilangkan tabiat buruk anda itu. Jika tidak kehidupan anda akan menjadi susah kerana perangai keras hati, dan selalu bergaduh terutamanya dalam hal mencari rezeki.


The second "telek"...hmm, I am a bit curious. It doesn't look true at all.
It sounds very negative.
It doesn't sound ME.

Anyway...it's just a telek nasib..yang baik kita kekalkan, yang tak elok...cuba jauhkan ;-)

P/S: Missing someone...