Sunday, November 29, 2009

Ambition(s), Dream(s) and Reality (yikes!)

Dear Beautiful readers,

I didn't really "write" during my day off at home recently. Probably because I wasn't really in the mood.
Or probably because i forgot my cable to transfer the pics (hahah...alasan!)

Now let's change topic (why all of sudden?) hehe!

Anyway, i know that each and everyone of us have our own dream(s) and ambition(s).
Aku pun masa kecik cam tuh gak...nak jadi lawyer laa, this and that (errmm..heheh!)

There were too many ambitions. There were too many dreams.

But there's nothing wrong with that kan? There's no harm dreaming.
And i do support whoever wants to dream. Let's be creative shall we?

Including my 2nd niece, (the pictures tell thousand words!)

Mula2 aku cam nak gelak (note: aku tak curi2 baca her diary, kebetulan her notebook was on the table while I visited my sis' house i.e. her mum). But she's being real, and I have got nothing against her dreams...

"You go, girl!"

P/S: Salah tak kalau nak berangan cam pic kat atas? hehehe

8 comments:

Afzainizam said...

Allah Yang Maha Besar, Allah Yang Maha Besar, Allah Yang Maha Besar, tiada Tuhan yang disembah melainkan Allah Yang Maha Esa, tiada sekutu baginya, baginya kerajaan, bagiNya segala kepujian dan Dia berkuasa ke atas sesuatu. Orang-orang yang kembali, orang yang beribadat dan orang yang sujud, tunduk kepada Tuhan kami. Allah Maha Menepati segala janji-janjiNya, memberi kemenangan kepada hambanya dan mengalahkan musuh dengan bersendirian. Wahai Tuhan kami, kami berlindung denganMu dari segala kesusahan dalam perjalanan, berpandangan buruk terhadap harta benda, keluarga dan anak-anak. Wahai Tuhan kami, sampaikan kami kepada kebaikan yang boleh membawa kepada keampunan dan keredhaanMu.

Kami warga Fire Starting Automobil mengucapkan
salam aidil adha salam pengorbanan

Salam kenalan dari kami …ape pun kami tetap akan menziarahi blog kamu sebagai tanda nilai satu persahabatan yang terjalin … dengan respond anda….
Kami amat hargai….. salam sebuah persahabatan….

Hazari. said...

siap buat list.. mesti banyak en. same la jugak kite nih.

DarcyDiaries said...

afzainizam: Thanks for visiting!
Hazari:although i didn't really get what u meant, but hey...thanks!

Reez said...

ish... mana bole baca diari orang lain... tak patut, tak patut....

adie-ishmael said...

terkedu sat bila terkenangkan anganan kamu itu...

DarcyDiaries said...

Reez: Mana ada saya "curik2 baca", it was widely opened on the dressing table. Ha ha!

Adie:terkedu? awat ye pak sheikh? hehe

hati bernanah said...

lol.
for sure she has to be real.
tapi mana ko tahu. besar nanti dia jadi wanita yg cantik.
:P

p.s: aku pun nak gak cm dlm pic tu.

DarcyDiaries said...

HB: she's already pretty at the age of 14, and I am sure if she really has the guts to do this, why not..kan?